ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κόκκινα Δάνεια)

by filiosgab_j647c827

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κόκκινα Δάνεια)

by

by

Στις 3 Αυγούστου 2017 ενεργοποιήθηκε ο νέος ‬Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει ‬μία ‬διαδικασία ρύθμισης όλων ‬των οφειλών μια επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές). Θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018.

Επιλέξιμες παρεμβάσεις

Όσες επιχειρήσεις είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες ή στο Δημόσιο στο τέλος του 2016 θα μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών χρεών και να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διασωθούν.

Στον μηχανισμό θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις (και ατομικές) με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ. Για όσους έχουν όμως χρέη έως 50.000 ευρώ και προκειμένου να μην μπλοκάρει το σύστημα, θα υπάρχει μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία, που θα αποκλείει εκείνους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Βασικότερη είναι να έχουν λειτουργική κερδοφορία.

Οι επιχειρήσεις, που έχουν συνολικές προς ρύθμιση οφειλές μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ θα καταθέτουν την αίτησή τους σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και η βιωσιμότητα τους θα κρίνεται με βάση αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ενώ δεν θα παρεμβαίνει συντονιστής στην όλη διαδικασία.

Τι συμφωνήθηκε για τα χρέη προς το Δημόσιο

Σε ότι αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο, η λύση είναι το «ξεφούσκωμα” των προστίμων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Μια ακόμη αλλαγή, που έχει σχέση με την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, είναι το ύψος των δόσεων, οι οποίες «κλειδώνουν” στις 120.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την μεθοδολογία που ακολουθούμε:

 Ενημέρωση της επιχείρησης για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το τραπεζικό και το νομικό πλαίσιο

 Ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης

 Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης

 Σχέδιο διάσωσης & εξυγίανσης

 Συντονισμός όλων των απαραίτητων συναντήσεων

 Η επιχείρηση έχει την συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξή μας σε όλα τα στάδια υλοποίησης

 

Σχετικά Αρχεία

 Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ρύθμιση οφειλών

 Η εξωδικαστική ρύθμιση σε ερωτήσεις απαντήσεις

 

Η VAPGROUP, στηριζόμενη στην μακρόχρονη εμπειρία της, αναλαμβάνει την σύνταξη, την υποβολή και την υλοποίηση του φακέλου σας. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, Tηλ. (+30) 2610 346500  Kιν. (+30) 6944 71 54 54
e-mail: vasp@vapgroup.gr

Top